Business Hi-Tech

Facebook a angajat un politician liberal-democrat din Marea Britanie pentru a gestiona comunicarea şi relaţiile publice la nivel global

Facebook a angajat un politician liberal-democrat din...

Autor: Ioana Nita

22.10.2018, 00:00 129

Gigantul american Facebook, care deţine cea mai mare reţea de socializare din lume, l-a recrutat pe Nick Clegg, fost lider al celui de-al treilea cel mai mare partid politic din Marea Britanie – partidul Liberal Democrat, pe poziţia de vicepreşedinte pentru comunicare şi relaţii publice la nivel global, scrie portalul techcrunch.com, citând Financial Times.

Nick Clegg este de asemenea fost vicepremier al Marii Britanii, după ce partidul Liberal-Democrat a intrat în guvern în 2015 în coaliţi e cu Partidul Conservator. El îi ia locul lui Elliot Schrage, care a stat în funcţie timp de un deceniu, iar acum va rămâne consultant în cadrul companiei, potrivit reprezentanţilor Facebook.

Mark Zuckerberg, CEO al Facebook, şi Sheryl Sandberg, directorul operaţional al gigantului american, au fost implicaţi îndeaproape în procesul de recrutare a lui Nick Clegg. Reprezentanţii Facebook au atras atenţia asupra faptului că Nick Clegg este printre puţinii politicieni europeni cu experienţă care au preluat o funcţie executivă în Silicon Valley. Ca atare, recrutarea lui Nick Clegg indică faptul că Facebook vrea să-şI îmbunătăţească relaţia cu autorităţile europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO