Business Hi-Tech

Facebook a cumpărat un start-up care a dezvoltat o soluţie de verificare a identităţii unei persoane

Facebook a cumpărat un start-up care a dezvoltat o...

Autor: Ioana Nita

25.01.2018, 00:00 262

Gigantul american Facebook a achiziţionat start-up-ul Confirm.io, care a dezvoltat o tehnologie de verificare a documentelor de identitate ale unei persoane, scrie Techcrunch.com. 

Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută public, însă odată ce aceasta se va finaliza echipa şi tehnologia Confirm.io vor fi înglobate în cadrul Facebook.

Start-up-ul american, înfiinţat în Boston în urmă cu trei ani, a dezvoltat o soluţie care permite companiilor să verifice autenticitatea documentelor de identificare ale unei persoane, cum ar fi cartea de identitate sau permisul de conducere. Până în prezent, Confirm.io a reuşit să atragă investiţii de minimum 4 milioane de dolari din partea investitorilor, între care se numără şi Cava Capital.  

Banii obţinuţi în runda de finanţare din 2015 au fost investiţi în dezvoltarea tehnologiei de extragere a informaţiilor din actele de identitate, precum şi a tehnologiei biometrice şi de recunoaştere facială pentru dispozitive mobile pentru confirmarea identităţii unei persoane.

Compania Doordash, care furnizează servicii de livrare de mâncare la domiciliu, foloseşte tehnologia Confirm.io pentru a-şi verifica şoferii, iar firma Notarize utilizează soluţia start-up-ului pentru a verifica identitatea clienţilor care vor să-şi depună documentele.

Facebook ar putea folosi tehnologia creată de Confirm.io pentru a verificarea identităţii utilizatorilor reţelei de socializare atunci când nu îşi mai pot accesa contul, fie pentru că au uitat parola, fie pentru că le-a fost spart contul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO