Business Hi-Tech

Facebook a lansat Facebook Lite, o versiune a aplicaţiei de Android pentru telefoane modeste şi reţele 2G

Facebook a lansat Facebook Lite, o versiune a aplicaţiei...

Autor: Aurelian Mihai

26.01.2015, 20:58 917

Aplicaţia de Android cu cel mai mare consum de resurse şi trafic de date prin conexiunile de internet mobil are de acum şi o versiune Lite.

Facebook a lansat o nouă aplicaţie de Android adresată dispozitivelor cu o configuraţie modestă, proiectată pentru folosi eficient şi conexiuni de internet mobil prin reţele 2G, mult mai lente decât cele 3G sau LTE. Disponibilă neoficial în magazinul Google Play încă din data de 20 ianuarie, aplicaţia Facebook Lite a strâns deja peste 50000 instalări. Pentru început, aplicaţia Facebook Lite este oferită utilizatorilor din Bangladesh, Nepal, Nigeria, Africa de Sud, Sudan, Sri Lanka, Vietnam şi Zimbabwe.

Livrată într-un kit de instalare măsurând numai 252KB, aceasta integrează funcţiile de mesagerie Facebook şi promite timpi de aşteptare mai reduşi la încărcarea de conţinut, descărcat în formă comprimată pentru economisirea traficului de date inclus în abonamentele ieftine de internet mobil.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO