Business Hi-Tech

Facebook a plătit adolescenţi cu 20 de dolari pe lună pentru a vedea tot ce fac pe telefon

Facebook a plătit adolescenţi cu 20 de dolari pe lună...

Autor: Adrian Seceleanu

31.01.2019, 00:00 74

Gigantul american Facebook se află în centrul unui nou scandal privind felul în care gestionează datele despre clienţii săi după ce portalul Techcrunch.com a dezvăluit că firma controlată de Mark Zuckerberg a plătit în secret utilizatori, dintre care mulţi erau adolescenţi, pentru a instala o aplicaţie care permitea reţelei sociale să extragă din telefoane toate informaţiile despre activităţile realizate pe echipament şi activitatea online.

Facebook a ocolit magazinul de aplicaţii al Apple direcţionând utilizatorii să instaleze aplicaţia dintr-o altă sursă. Din anul 2016 Facebook a plătit utilizatori cu vârste între 13 şi 35 de ani cu până la 20 de dolari pe lună, plus alte bonusuri, pentru a renunţa la intimitatea datelor personale prin instalarea aplicaţiei Facebook Research. La şapte ore după apariţia articolului Facebook a anunţat că va închide aplicaţia pentru platforma Apple iOS. Facebook a încercat să se apere susţinând că utilizatorii au înţeles ce fac şi că au fost plătiţi pentru a-şi vinde datele personale. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO