Business Hi-Tech

Facebook a suspendat contul unei firme britanice pe motiv că ar utiliza datele necorespunzător

Facebook a suspendat contul unei firme britanice pe motiv...

Autor: Ioana Nita

23.07.2018, 00:02 178

Gigantul american Facebook, care gestionează cea mai mare reţea de socializare din lume, a suspendat contul firmei britanice de analiză de date Crimson Hexagon pe fondul unei suspiciuni că aceasta ar utiliza în mod necorespunzător datele, scrie portalul Techcrunch.com.

Crimson Hexagon a utilizat foarte mulţi ani „API-uri” oficiale pentru a „sifona” postări publice de pe Facebook, Instagram, Twitter şi alte surse online, combinându-le şi analizându-le cu diferite scopuri pentru a evalua opinia publică cu privire la un candidat politic sau o anumită situaţie. Compania are clienţi în întreaga lume, atât din Rusia şi Turcia, cât şi din SUA şi Marea Britanie. Facebook se pare că nu a ştiut exact cum foloseşte Crimson Hexagon datele utilizatorilor reţelei de socializare.

„Investigăm solicitările Crimson Hexagon pentru a vedea dacă au încălcat politicile noastre”, a spus Ime Archibong, vicepreşedinte pentru parteneriatele de produs în cadrul Facebook.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO