Business Hi-Tech

Facebook arată cu degetul înspre Google şi Twitter: Şi ele stochează informaţiile utilizatorilor

Facebook arată cu degetul înspre Google şi Twitter:...

Autor: Ioana Nita

18.04.2018, 00:00 168

Compania americană Facebook, care deţine cea mai mare reţea de socializare din lume, implicată recent într-un scandal privind confidenţialitatea datelor colectate de la utilizatori, a început să se arate cu degetul şi ceilalţi giganţi IT din lumea online-ului, precum Google sau Twitter, fiindcă şi aceştia stochează informaţiile utilizatorilor, scrie portalul techcrunch.ro.

„Twitter, Pinterest şi LinkedIn au butoane similare de like şi share pentru ca utilizatorii să distribuie conţinutul serviciilor lor. Google are un serviciu popular de analiză. Şi Amazon, şi Google, şi Twitter au opţiuni de logare. Aceste companii, ca şi multe altele, oferă servicii de publicitate. De fapt, majoritatea site-urilor web şi aplicaţiilor trimit aceleaşi informaţii către mai multe companii de fiecare dată când utilizatorii le vizitează paginile”, a scris într-o postare pe blog David Baser, directorul diviziei de produc management din cadrul Facebook.

Scandalul Cambrigde Analytica s-a declanşat dat fiind că Facebook nu a reuşit să impună un regulament care să le interzică dezvoltatorilor să distribuie sau să vândă datele pe care le extrag de la utilizatorii reţelei de socializare. Deocadată este neclar dacă Google sau Apple au regulamente mai bune privind acest aspect. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO