Business Hi-Tech

Facebook câştigă mai mult de pe urma smartphone-urilor

Facebook câştigă mai mult de pe urma smartphone-urilor

Autor: Ştefan Stan

02.05.2013, 14:18 107

Veniturile Facebook din reclamele pe smarphone-uri şi tablete au crescut în primele trei luni ale anului, odată cu sporirea vânzării de gadgeturi electronice, scrie Reuters.

Noile tipuri de reclame, create special pentru smartphone-uri şi menite să determine utilizatorii să instaleze aplicaţii pentru telefoane, au ridicat profiturile Facebook, în timp ce traficul pe reţeaua de socializare a rămas ridicat.

Facebook s-a adaptat tranziţiei utilizatorilor de la PC-uri la smartphone-uri, reclamele pentru mobile contabilizând 30% din veniturile Facebook din primul trimestru al anului.

Mark Zuckerberg, CEO Facebook, a spus investitorilor într-o conferinţă telefonică de miercuri că este loc şi pentru Facebook şi pentru serviciile rivale să prospere. El a adăugat că Instagram, companie pe care reţeaua de socializare a cumpărat-o anul trecut, creşte cu o rată mai mare decât Facebook.

Facebook a anunţat că reţeaua de socializare numără peste 1 miliard de utilizatori care intră cel puţin o dată pe lună, şi 665 de milioane de utilizatori zilnici. Numărul de persoane care frecventează Facebook de pe mobile s-a dublat faţă de anul trecut, ajungând la 189 de milioane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO