Business Hi-Tech

Facebook lansează un magazin online de muzică pentru a concura cu iTunes

 Facebook lansează un magazin online de muzică pentru a concura cu iTunes

Autor: Ştefan Vrabie

10.07.2011, 16:17 266

Facebook, cea mai mare reţea desocializare din lume, va lansa un serviciu de muzică online, saucel puţin aşa susţine Jeff Rose un dezvoltator de software care aexamina codul sursă pe care serviciul va rula, scrie cotidianulbritanic The Telegraph.

El a descoperit "dovezi" ale unuiserviciu de muzică numit "Vibes" precum şi alte caracteristicipentru un al sistem numit "Peep" care va avea funcţii de videochat. "Am căutat să văd despre ce este vorba şi mi-am dat seama căsunt funcţii neanunţate de către Facebook", a spus el. "AplicaţiaVibes se conectează cu un sistem de descărcat muzică direct pepagină", a mai completat el.

La începutul acestui an mai multerapoarte au sugerat că Facebook ar putea anunţa un parteneriat cuSpotify, serviciu de muzică online care recent a declarat că se vaextinde şi în America.

În mai, revista Forbes a dezvăluitfaptul că un singur click pe o nouă pictogramă Spotify va instalaserviciul pe desktop-ul calculatorului care va rula în fundal, şicare va permite utilizatorului să asculte orice piesă doreşte dinmiliardele pe care Sptify le are, prin intermediul Facebook. Unadin sursele citate de Forbes a declarat că serviciul va include ofuncţie care permite utilizatorilor Facebook să asculte aceeaşipiesă în acelaşi timp cum prietenii de pe reţeaua de socializare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO