Business Hi-Tech

Facebook Messenger va oferi în curând sistem de plăţi online

Facebook Messenger va oferi în curând sistem de plăţi...

Autor: Cătălin Niţu

07.10.2014, 10:02 349

Mark Zuckerberg a vorbit în cadrul raportului financiar din trimestrul doi al anului curent despre plăţi prin Facebook, aşa că o funcţie dedicată integrată în Facebook Messenger nu este tocmai o surpriză. Nu ne aşteptam însă ca aceasta să fie deja implementată şi gata de a fi activată, întrucât Zuckerberg a declarat că nu va fi introdusă prea curând. Cu toate acestea, Andrew Aude, student la universitatea Standford a reuşit să descopere funcţionalitatea ascunsă.

Aparent, Facebook va oferi la un moment dat posibilitatea de a trimite bani prietenilor din listă folosind doar câteva atingeri de ecran, asemeni modului în care sunt trimise imaginile. Odată ce ai un card bancar ataşat de cont, poţi face plăţi către oricine. Evident, există şi un strat în plus de securitate, sub forma unui cod PIN, care probabil că va putea fi înlocuit cu TouchID pe iOS.

Ştiind aceste detalii, nu este de mirare că Facebook l-a angajat pe David Marcus, fost preşedinte al PayPal pentru a conduce divizia Messenger. 

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO