Business Hi-Tech

Facebook negociază achiziţia unei companii specializată în navigaţie prin satelit

Facebook negociază achiziţia unei companii...

Autor: Marius Oncu

09.05.2013, 10:24 758

Discuţiile au început în urmă cu şase luni, iar în prezent are loc o analiză detaliată a Waze, potrivit cotidianului Calcalist, preluat de Reuters.

Waze foloseşte semnale transmise de smartphone-urile membrilor pentru a genera hărţi şi date despre tafic, pe care le pune la dispzoiţia altor utilizatori. Serviciile companiei asigură astfel date în timp real privind traficul.

Reprezentanţi ai Waze au refuzat să comenteze asupra informaţiei.

Waze şi Facebook au încheiat un parteneriat în octombrie 2012, când compania israeliană a lansat o variantă îmbunătăţită care permite utlizatorilor să furnizeze informaţii despre traseul lor prietenilor de pe Facebook.

Achiziţia ar fi a treia în Israel pentru Facebook. Compania americană a cumpărat Snaptu în 2011 pentru 70 de milioane de dolari şi Face.com în 2012 pentru 60 de milioane de dolari.

În ultimul an, Waze şi-a triplat baza de utilizatori la 45 de milioane, iar în martie aplicaţia companiei a fost descărcată de 1,5 milioane de utilizatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO