Business Hi-Tech

Facebook pregăteşte introducerea unui serviciu de videochat în parteneriat cu Skype

 Facebook pregăteşte introducerea unui serviciu de videochat în parteneriat cu Skype

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

05.07.2011, 13:35 259

Mark Zuckerberg declara recent căFacebook va anunţa "ceva grozav" în următoarele zile, iarinformaţiile apărute între timp în media internaţională sugereazăun parteneriat între cea mai mare reţea de socializare şi serviciulde videoconferinţe Skype, cumpărat în luna mai deMicrosoft.

Directorul general al Facebook,Mark Zuckerberg, a afirmat că proiectul a fost pregătit de birouldin Seattle, singurul centru important de dezvoltare al companieidin afara sediului central din Palo Alto, California.

Blogurile IT au speculat înultimele săptămâni că Facebook dezvoltă mai multe proiecte în zonagadget-urilor mobile, inclusiv o aplicaţie pentru iPad şi un softspecializat de photo-sharing pentru iPhone.

Blogul de specialitate TechCrunchsusţine că proiectul anunţat de Zuckerberg reprezintă introducereaunei funcţii de videochat în parteneriat cu Skype, cumpărat în lunamai de Microsoft pentru 8,5 miliarde de dolari.

Un parteneriat între Facebook şiSkype ar reprezenta răspunsul lui Zuckerberg la serviciul Hangoutsoferit de reţeaua de socializare GoogleĂ.

În prezent, utilizatorii care vorconferinţe video cu prietenii şi cunoştinţele trebuie să accesezesofturi precum Skype, Apple FaceTime, Google Talk sau GoogleĂHangouts.

Reţeaua de socializare GoogleĂ afost lansată joi, fiind disponibilă iniţial doar pe bază deinvitaţie, în vederea testării serviciilor. Capacitatea serviciuluide test a fost depăşită aproape imediat, Google anunţând încă devineri că a oprit înscrierile până la deschiderea oficială apaginii pentru publicul larg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO