Business Hi-Tech

Facebook va folosi datele utilizatorilor pentru a vinde publicitate şi pe alte site-uri

Facebook va folosi datele utilizatorilor pentru a vinde...

Autor: Dorian Prodan

29.09.2014, 14:23 277

Modul în care Facebook colectează şi procesează datele utilizatorilor în scopuri comerciale este ţinta periodică a criticilor, acestea invocând intimitatea şi protecţia datelor cu caracter personal. Utilizatorii care se simt agresaţi de această prelucrare profundă a datelor personale vor avea de acum încolo un motiv în plus de nemulţumire, Facebook anunţând lansarea unei platforme publicitare care va permite utilizarea datelor colectate pentru afişarea anunţurilor pe alte site-uri.

Zvonită de ceva vreme, această nouă platformă publicitară foloseşte infrastructura software Atlas, pe care Facebook a cumpărat-o de la Microsoft. Prin intermediul Facebook şi a reţelelor publicitare partenere, clienţii interesaţi vor putea cumpăra spaţii publicitare pe diverse site-uri, afişarea acestora urmând să fie însă particularizată în funcţie de datele despre utilizator furnizate de către Facebook.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO