Business Hi-Tech

Facultăţile produc 2.500 IT-şti anual. Unii renunţă la meserie după 3-4 ani

Facultăţile produc 2.500 IT-şti anual. Unii renunţă la meserie după 3-4 ani

Foto: Shutterstock

Autor: Cristina Cuncea

02.04.2013, 16:56 595

"Doar la nivelul Politehnicii sunt 480-500 de absolvenţi pe an în domeniul IT&C, care sunt absorbiţi de companii încă din facultate. Întrebarea este de ce după 3-4 ani de lucru într-o companie de profil, aceştia părăsesc locurile de muncă şi ciudat se îndreaptă spre altceva", a declarat Prisecaru la o conferinţă organizată de GE şi Camera de Comerţ Americană în România (AmCham) pe tema inovaţiei.

El a răspuns astfel unei întrebări referitoare la absenţa specialiştilor în domeniul IT&C pe care firmele de profil o invocă şi care ar îngreuna procesul de inovaţie.

"Ştiu un caz al unei persoane care a lucrat patru ani într-o companiei, cu peste 2.000 de euro pe lună, dar a renunţat şi s-a apucat de regie. Am avut o discuţie cu această persoană şi mi-a spus că a renunţat din cauza regimului de lucru. «Nu vor decât să ne sugă de inteligenţă», mi-a spus. Piaţa este mare şi sunt oameni care cedează, lucrul ăsta se vede şi în starea de sănătate. Politehnica produce 500 de absolvenţi pe an, multiplicaţi cu cinci în toată ţara, jumătate pleacă din ţară, dar nu cred că acest sector are atâţia angajaţi", a adăugat Prisecaru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO