Business Hi-Tech

Federal Mogul a deschis un centru de servicii IT în România

Aurelian Sin: În prezent centrul nostru de servicii de IT are nouă oameni şi avem în continuare poziţii des­chise

Aurelian Sin: În prezent centrul nostru de servicii de IT are nouă oameni şi avem în continuare poziţii des­chise

Autor: Adrian Seceleanu

19.01.2016, 00:07 2150

Americanii de la Federal Mogul (FM), care deţin două fabrici de com­ponente auto pe plan local, au dez­vol­tat un centru de servicii IT la Bu­cureşti care de­serveşte sub­sidiarele gru­pului. Cen­trul a fost des­chis anul trecut, având pentru început nouă angajaţi. 

„Nu este un centru de suport IT, ci unul de pro­­iecte IT. Ceea ce ne-am dorit a fost nu să cre­ăm un centru de an­ga­jare de volum, ci unul în care în­tr-ade­văr să aducem pro­fe­sionişti de cea mai bună clasă. În prezent centrul nostru de servicii de IT are nouă oa­meni şi avem în conti­nuare poziţii des­chise“, a declarat pentru ZF Aurelian Sin, director de IT în cadrul Federal Mogul pentru regiunea Europa, Orien­tul Mijlociu şi Africa (EMEA). El a preluat această poziţie în primăvara anului trecut, anterior ges­tionând de­par­tamentul de IT din cadrul Danone.

Unul dintre cele mai importante proiecte gestionate de român este cel care prevede deschi­de­rea unui nou depozit al com­paniei în Belgia. „Pe fon­dul creşterii din re­giunea EMEA avem ne­voie să revizuim modul de dis­tribuţie, iar la ora aceas­ta închidem două de­­po­zite mai mici din Bel­gia şi vom deschide unul mai mare, tot în Bel­gia. Este o schimbare foar­te mare, iar în depo­zi­tul central din Belgia vom introduce un soft­ware nou“, a men­ţionat el.

Businessul Federal Mogul din regiunea EMEA se ridică la circa 2 miliarde de euro.

Grupul american are în România două fabrici în Ploieşti – una în care se produc plăcuţe de frână şi una în care se fac ştergătoare auto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO