Business Hi-Tech

„Fetele din IT încearcă să fie multitasking şi sunt foarte atente la detalii, în timp ce băieţii au gândire mai algoritmică şi se focalizează pe un singur task“

Autor: Luciana Georgescu

07.11.2014, 00:06 444
Femeile încep să îşi facă loc în IT, un domeniu considerat de regulă dominat de bărbaţi, datorită dinamicii pieţei, salariilor ridicate, dar şi datorită provocărilor de zi cu zi, care antrenează angajaţii şi îi ţin în priză în fiecare zi, a declarat Andreea Pleşea, 29 de ani, manager dezvoltare software personalizat la TotalSoft.
 
„Din ce în ce mai multe fete sunt interesate de IT, ceea ce este surprinzător şi încurajator. Probabil şi salariul are o pondere destul de mare. Piaţa de IT din România este bine văzută şi bine cotată, plus că se investeşte mult în acest domeniu. Este un job provocator de care nu te plictiseşti“, a spus ea, considerată una dintre cele mai cunoscute programatoare de pe piaţa românească dominată de băieţi.
 
Media salarială la nivelul pieţei de IT este de 1.000-1.500 de euro pentru programatorii cu experienţă, în timp ce o poziţie entry-level primeşte circa 500 de euro.
 
Ea consideră că femeile sunt în general mai muncitoare şi mai atente la detalii, însă bărbaţii au, spre exemplu, gândirea algoritmică. „Fetele din IT încearcă să fie multitasking şi sunt foarte atente la detalii, în timp ce băieţii au gândire mai algoritmică şi se focalizează pe un singur task. Băieţii în­cearcă să evite sarcini plictisitoare, cum sunt de exemplu rapoartele, în schimb fetele sunt mai deschise în această direcţie şi nu se plictisesc la fel de repede. Cu toate acestea, industria IT este foarte dinamică, ceea ce înseamnă că atât fetele, cât şi băieţii trebuie să fie tot timpul la curent cu noutăţile, să aibă o gândire de ansamblu şi să fie rezistenţi la stres, pentru că de multe ori termenele sunt foarte strânse“, a spus ea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO