Business Hi-Tech

Financial Times: Cele mai puternice tendinţe în 2020 în Hi-Tech. Plăţile cu telefonul vor duce la dispariţia cardurilor de credit din plastic, dar nu şi a bancnotelor şi monedelor

Financial Times: Cele mai puternice tendinţe în 2020 în Hi-Tech. Plăţile cu telefonul vor duce la dispariţia cardurilor de credit din plastic, dar nu şi a bancnotelor şi monedelor

Autor: Miruna Diaconu

24.12.2019, 12:00 245

Deutsche Bank, cea mai mare bancă privată din Germania, prevesteşte dispariţia cardurilor bancare în următorii 10 ani, în contextul în care din ce în ce mai mulţi oameni folosesc folosesc tehnologia NFC (Near Field Communications), ce permite transferul de date de la un dispozitiv la altul, inclusiv efectuarea plăţilor cu telefonul mobil, scrie Financial Times. 

Ce tehnologii vor marca următorii 10 ani?

Dispariţia cardurilor din plastic nu va duce însă  şi la dispariţia monedelor şi bancnotelor deoarece mulţi oameni văd în banii fizici o modalitate mai uşoară de monitorizare a cheltuielilor şi a economiilor.

Aceste preziceri vin în contextul în care tehnologia a avansat extrem de mult în ultimii 10 ani, dacă astăzi oamenii nu îşi pot imagina viaţa fără Instagram, Snapchat, TikTok, acum 10 ani, în 2009, abia începeau să se dezvolte marile tehnologii. Bitcoin-ul, Uber-ul, Spotify-ul şi WhatsApp-ul abia luau naştere, când marile companii ieşeau din criza financiară.

Anii 2020 vor aduce o dezvoltare a tendinţelor actuale, 5G-ul începe să câştige din ce în ce mai mult teren. Maşinile autonome, inteligenţa artificială, casele inteligente şi multe altele vor fi din ce în ce mai populare şi mult mai accesibile publicului larg.

Ericsson Consumer & IndustryLab precizează că în următorii 10 ani, realitatea virtuală va permite oamenilor să aibă experienţa biroului oriunde ar călători în lume, adică vor putea lucra din orice colţ al lumii, iar toate simţurile umane vor fi digitalizate, scrie Financial Times.

În următorii 10 ani, progresele din tehnologia de inginerie medicală cu privire la genele umane vor ajunge în punctul în care oamenii vor trăi până la 120 de ani, iar creierul uman va gândi diferit, în sensul în care găndurile umane vor avea acces direct la internet.

Forrester, o companie americană de cercetare de piaţă, prognozează că utilizarea tehnologiilor de recunoaştere facială şi a altor tehnologii de recunoaştere va avea ca rezultat o“modă de acoperire”, haine care vor induce în eroare tehnologia de screening.

 
AFACERI DE LA ZERO