Business Hi-Tech

Financial Times: Vodafone va anunţa miercuri dimineaţă achiziţia operaţiunilor europene ale Liberty Global. WSJ: Vodafone e la pas de preluarea subsidiarelor LGI (UPC) din Germania, Ungaria, România şi Cehia cu 19 mld. euro

Financial Times: Vodafone va anunţa miercuri dimineaţă...

Autor: Adrian Seceleanu

08.05.2018, 20:01 1107

Grupul britanic Vodafone va anunţa miercuri dimineaţă achiziţia operaţiunilor din Europa continentală ale gigantului american Liberty Global, o tranzacţie de 18 mld. euro care ar include şi piaţa din România, scrie Financial Times, citând surse apropiate tranzacţiei.

“Dacă nu apar probleme de ultimă oră tranzacţia ar putea fi anunţată chiar miercuri dimineaţă”, scrie Financial Times.

Achiziţia UPC de către Vodafone ar crea în România un jucător fix - mobil cu afaceri totale de aproape 1 miliard de euro care ar concura cu grupul Telekom România pentru al doilea loc de pe piaţa locală de comunicaţii.

Şi publicaţia americană Wall Street Journal scrie că Liberty Global este la un pas de a anunţa vânzarea subsidiarelor din Germania, Ungaria, România şi Cehia pentru 23 mld. dolari (aproximativ 19 mld. euro). “Tranzacţia cu o valoare de aproximativ 19 miliarde de euro s-ar putea confrunta însă cu un lung proces de evaluare de către autorităţile antitrust din Europa. Dacă tranzacţia va fi aprobată ar duce la crearea unuia dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de telecom de pe continent, care ar vine pachete complete de servicii fix-mobil”.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO