Business Hi-Tech

Finanţare de 45 mil. dolari pentru un start-up german care a dezvoltat o aplicaţie pentru fitness

Finanţare de 45 mil. dolari pentru un start-up german...

Autor: Oana Stupinean

22.03.2016, 00:00 482

eGym, start-up-ul german care oferă o aplicaţie şi echipament pentru fitness conectate la cloud, a primit o finanţare de 45 de milioane de dolari, de la investitori precum HPE Growth Capital şi Highland Europe, scrie TechCrunch. Start-up-ul furnizează atât utilizatorilor cât şi antrenorilor sălilor de fitness, programe personalizate de antrenament, bazate pe istoricul antrenamentelor, aflate în cloud.

„Clienţii primesc planurile pentru antrenamente direct pe smartphone, echipamentul recunoaşte utilizatorul, printr-o simplă mişcare a brăţării fitness şi «ştie» exact ce program de antrenament trebuie să urmeze clientul“, a spus Philipp Roesch-Schlanderer, CEO şi fondator al eGym.

Odată ce clientul finalizează antrenamentul, împreună cu antrenorul poate urmări datele despre cum a decurs ora de sport, dar şi date despre cum ar trebui să se desfăşoarele următoarele antrenamente, în funcţie de performanţele utilizatorului. 

Înfiinţat în 2012, start-up-ul a reuşit să intre în 1.000 din cele aproximativ 6.000 de săli de fitness din Germania. În ultimii doi ani, eGym a intrat în alte cinci ţări europene, iar planurile pentru următorii ani ai fondatorului sunt penetrarea mai multor pieţe europene, folosind finanţarea primită.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO