Business Hi-Tech

Finanţare de peste 160.000 lei pe kickstarter.com pentru un brand românesc de ceasuri

Finanţare de peste 160.000 lei pe kickstarter.com pentru...

Autor: Ioana Nita

24.12.2014, 18:47 824

Proiectul brandului autohton de ceasuri Peren, dezvoltat de Andrei Bica-Popi, a obţinut o finanţare de peste 160.000 lei (51.728 dolari canadieni) pe platforma americană de crowdfunding kickstarter.com, de cinci ori mai mult decât suma cerută iniţial - 31.000 lei (10.000 dolari canadieni). Românul reuşise să strângă întreaga sumă necesară cu 9 zile înainte de expirarea campaniei, care a început la sfârşitul lunii noiembrie şi s-a încheiat ieri.

Proiectul a fost sprijinit de 248 de persoane, majoritatea alegând să contribuie cu 590 lei (190 de dolari canadieni), suma pentru care vor primi unul dintre cele patru modele de ceasuri marca Peren - Classic Chrono Black. Au fost însă şi trei persoane care au optat să ofere 2.500 lei (800 de dolari canadieni), în schimbul cărora vor primi întreaga colecţie Peren - cele 4 modele de ceasuri. Banii obţinuţi în plus vor fi folosiţi pentru a aduce îmbunătăţiri modelelor de ceasuri Peren - noi funcţii care vor fi alese în urma unui sondaj în rândul persoanelor care au contribuit la finanţarea proiectului.

Ceasurile Peren vor fi fabricate aproape în totalitate cu piese de producţie elveţiană, iniţiatorul proiectului, Bica-Popi, urmând o serie de stagii de pregătire în orologerie în Elveţia la mai multe companii din domeniu.

Susţinătorii proiectului vor fi primii care vor primi ceasurile fabricate sub brandul Peren la sfârşitul lunii ianuarie, urmând ca apoi acestea să fie comercializate şi pentru publicul larg. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO