Business Hi-Tech

Finlandezii de la Angry Birds vor să se listeze

Finlandezii de la Angry Birds vor să se listeze

Autor: Ştefan Vrabie

20.03.2011, 23:45 26

Rovio, producătorul finlandez al jocului Angry Birds, sepregăteşte pentru o ofertă publică iniţială pe bursa americană, adeclarat Mikael Hed, directorul executiv al companiei pentru TheWall Street Journal. Jocul Angry Birds a devenit anul trecut celmai vândut soft pentru platforma Apple, iOS, înregistrând acumaproape 40 de milioane de utilizatori activi.

Compania Rovio a anunţat săptămâna trecută că a obţinut finanţăride 42 de milioane de dolari, care evaluează compania la 284 demilioane de dolari, conform site-ului finlandez Talouselaemae.Rovio a avut anul trecut vânzări de 5 milioane de euro şi un profitde 3 milioane de euro, a declarat Hed. Firma se va folosi de acestefinanţări pentru a se extinde pe noi pieţe, cum ar fi jocurileonline şi consolele Xbox, PlayStation sau Nintendo.

Compania, care are 50 de angajaţi, a introdus jocul AngryBirds şi pe computerele desktop şi a vândut peste două milioane dejucării din pluş în forma personajelor din joc, acestea fiindvândute pe site-ul oficial al firmei cu preţuri între 12 şi 60 dedolari.

AFACERI DE LA ZERO