Business Hi-Tech

Finlandezii de la Angry Birds vor să se listeze

Finlandezii de la Angry Birds vor să se listeze

Autor: Ştefan Vrabie

20.03.2011, 23:45 31

Rovio, producătorul finlandez al jocului Angry Birds, sepregăteşte pentru o ofertă publică iniţială pe bursa americană, adeclarat Mikael Hed, directorul executiv al companiei pentru TheWall Street Journal. Jocul Angry Birds a devenit anul trecut celmai vândut soft pentru platforma Apple, iOS, înregistrând acumaproape 40 de milioane de utilizatori activi.

Compania Rovio a anunţat săptămâna trecută că a obţinut finanţăride 42 de milioane de dolari, care evaluează compania la 284 demilioane de dolari, conform site-ului finlandez Talouselaemae.Rovio a avut anul trecut vânzări de 5 milioane de euro şi un profitde 3 milioane de euro, a declarat Hed. Firma se va folosi de acestefinanţări pentru a se extinde pe noi pieţe, cum ar fi jocurileonline şi consolele Xbox, PlayStation sau Nintendo.

Compania, care are 50 de angajaţi, a introdus jocul AngryBirds şi pe computerele desktop şi a vândut peste două milioane dejucării din pluş în forma personajelor din joc, acestea fiindvândute pe site-ul oficial al firmei cu preţuri între 12 şi 60 dedolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO