Business Hi-Tech

Finlandezii de la Elcoteq sunt interesati de o fabrica in Timis

14.10.2004, 00:00 17

Elcoteq Network Corporation, companie multinationala producatoare de echipamente de comunicatii, electronice si telefoane mobile, este interesata sa dezvolte un centru de productie in zona de vest a Romaniei.
Intr-o intalnire cu conducerea Consiliului Judetean Timis, reprezentantii Elcoteq au discutat cu acestia despre facilitatile viitorului Parc Tehnologic Industrial din regiune, dar si despre infrastructura si forta de munca din Timis, conform oficialilor judeteni.
?Deocamdata au avut loc discutii preliminare. Elcoteq intentioneaza sa aduca investitia ori in Timisoara, ori undeva in Ucraina. Singurul avantaj al Ucrainei fata de noi este ca salariul mediu pe economie e mai mic acolo", a declarat Ovidiu Draganescu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis.
Daca va fi realizata, investitia se va ridica la aproximativ 40 de milioane de dolari si va crea in jur de 1.200 de locuri de munca.
Elcoteq a fost fondata in urma cu 20 de ani in Finlanda. Compania opereaza in 12 tari, printre care Ungaria, Germania, Polonia, Estonia, Finlanda, China, avand in jur de 16.000 de angajati. In Ungaria, Elcoteq opereaza doua fabrici care au in total aproximativ 4.000 de angajati. Compania a incheiat anul 2003 cu o cifra de afaceri la nivel mondial de 2,2 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO