Business Hi-Tech

Fintech-ul Checkout.com devine cel mai valoros unicorn european: Valoarea companiei s-a triplat în doar câteva luni şi a ajuns la 15 miliarde de dolari

Fintech-ul Checkout.com devine cel mai valoros unicorn...

Autor: Eduard Ivanovici

12.01.2021, 14:37 596

Firma de plăţi online Checkout.com încheiat marţi o rundă de investiţii de 450 de milioane de dolari, condusă de Tiger Global Management, care investeşte şi în rivalii de la Stripe. Valoarea companiei ajunge acum la circa 15 miliarde de dolari, potrivit CNBC.

Numărul este de aproape trei ori mai mare decât valoarea înregistrată de Checkout.com în urmă cu şapte luni – 5,5 miliarde de dolari datorită unei finanţări de 150 de milioane de dolari. Astfel, Checkout.com a devenit al patrulea cel mai valoros fintech la nivel mondial.

Compania cu sediul în Londra integrează o reţea de plăţi online, analiză şi monitorizare a fraudelor într-o singură platformă şi procesează plăţile realizate de Pizza Hut, H&M, Klarna şi Revolut.

Checkout.com intenţionează să deţină un rol de vârf în industria plăţilor, estimată în 2019 la aproape 2.000 de miliarde de dolari. Printre rivalii fintech-ului se găsesc americanii de la Stripe şi firma olandeză Adyen. În prezent, investitorii pariază că cele trei firme vor continua să câştige de pe urma creşterilor raportate de plăţile digitale şi e-commerce, sectoare alimentate din plin de pandemia de coronavirus.

În ultimii doi ani, Checkout.com a reuşit să atragă investiţii de 830 de milioane de dolari. Acum, compania plănuieşte să se extindă pe piaţa din Statele Unite, urmând să îşi deschidă două sedii în New York şi Denver.

Cu o valoare de piaţă de 15 miliarde de dolari, Checkout.com a reuşit să depăşească centrul de operare a datelor Global Switch şi firma suedeză de plăţi online Klarna, cunoscută pentru modelul „cumpără acum, plăteşte mai târziu”, devenind astfel cel mai valoros fintech din Europa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO