Business Hi-Tech

Fintech-ul Degethal, fondat în anul 2021, vrea să atragă investiţii de până la 50 milioane euro în următorii doi ani de la fondul de investiţii austriac Valuex

Fintech-ul Degethal, fondat în anul 2021, vrea să...

Autor: Roxana Rosu

11.03.2022, 13:34 444

Fintech-ul Degethal, fondat în anul 2021 de Alin George Luca, Cristian Mateescu şi Peter Barta, a încheiat un agreement de finanţare graduală, de până la 50 milioane euro, în următorii doi ani, cu fondul de investiţii austriac Valuex ALUEX (Austria).

Scopul investiţiei atrase de la VALUEX  este de a dezvolta produsul fintech astfel încât până la momentul lansării pe platformă să fie înrolaţi deja 12.000 de utilizatori şi creşterea echipei până la 30 de persoane. Degethal a intrat în perioada de pregătire (ianuarie – octombrie 2022) a lansării prevăzută pentru luna noiembrie 2022 a acestui an.

”Am creat Degethal pornind de la nevoi şi probleme concrete, rezultate din intracţiunea cu băncile clasice, şi construim soluţia prin care oferim utilizatorilor confortul administrării finanţelor personale dintr-un singur loc, printr-o platformă care combină servicii de banking clasic cu cele digitale şi de criptomonede. Agreementul cu VALUEX este pentru susţinerea planurilor de dezvoltare şi demonstrează încrederea investitorilor austrieci şi germani, de obicei foarte precauţi în plasamente, că venim cu o soluţie inovatoare pentru piaţa globală”, a precizat Alin George Luca, co-fondator Degethal.

Proiectele blockchain şi criptomonede oferă potenţialul de a perturba tradiţia modele de afaceri. Aplicaţiile variază de la servicii financiare descentralizate, jocuri şi divertisment, la managementul identităţii şi NFT, la managementul lanţului de aprovizionare şi solutii de fabricatie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO