Business Hi-Tech

FintechOS, start-up care dezvoltă soluţii digitale pentru industria financiară, mizează pe dublarea afacerilor şi extinderea pe pieţele din SUA, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord

Teodor Blidăruş, co-fondator şi CEO al FintechOS

Teodor Blidăruş, co-fondator şi CEO al FintechOS

Autor: Cristina Bellu

17.02.2021, 12:27 366

FintechOS, start-up-ul fondat de Teodor Blidăruş şi Sergiu Neguţ, care dezvoltă soluţii de transformare digitală pentru industria financiară, a închis 2020 cu venituri recurente anuale, un indicator important pentru companiile susţinute de fonduri de investiţii, în valoare de 7,5 mil dolari, în creştere cu 195% faţă de 2019.

Rezultatul a fost infuenţat de cererea tot mai mare de soluţii tehnologice capabile să le asigure băncilor şi asigurătorilor continuitatea în business, în contexul declanşării pandemei de COVID-19. Totodată, organizaţiile din sectorul financiar au identificat şi alte nevoi, cum ar fi modernizarea proceselor de business, îmbunătăţirea experienţei de client şi reducerea la doar câteva săptămâni a procesului de lansare pe piaţă a unui nou produs sau serviciu.

Astfel, cererea pentru soluţii FintechOS a atins un vârf în 2020, în special pentru tehnologiile care fac posibile integrarea online, înfiinţarea sucursalelor virtuale şi asistenţa online prin video la distanţă şi co-navigare.

„Rezultatele FintechOS într-un an atât de dificil precum 2020 reflectă nu doar nevoia arzătoare a sectorului financiar de a migra spre mediul digital, ci şi gradul nostru maxim de implicare pentru a răspunde cerinţelor atât de variate”, spune Teodor Blidăruş, co-fondator şi CEO al FintechOS.

Printre companiile care, pe parcursul anului 2020 au adoptat soluţiile FintechOS se numără Banca Transilvania, Erste Group, Grupul OTP, CEC, First Bank, Vienna Insurance Group, UNIQA, eMAG, Flanco, TBI, Société Générale, RCI Leasing (parte din Grupul Renault).

Pentru anul în curs, compania mizează pe dublarea cifrei de afaceri, creşterea veniturilor pe pieţele din Marea Britanie şi Benelux, şi extinderea în SUA, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

„Vom extinde acele parteneriate care fac posibilă integrarea tehnologiei FintechOS cu cât mai multe tehnologii de interes pentru industria financiară. Pe de altă parte, urmărim să creştem parteneriate care să permită adoptarea tehnologiei noastre de cât mai multe firme de consultanţă”, adaugă Todi Pruteanu, VP of Ecosystem Sales, FintechOS.

Totodată, până la finalul anului, compania intenţionează să-şi crească echipa cu aproape 200 de specialişti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO