Business Hi-Tech

FintechOS, un startup fondat de antreprenori locali care dezvoltă soluţii digitale pentru industria financiară, desemnat startup-ul fintech al anului în Europa

Sergiu Neguţ şi Teodor Blidăruş

Sergiu Neguţ şi Teodor Blidăruş

Autor: Cristina Bellu

30.06.2020, 10:07 1564

FintechOS, startup-ul fondat de Teodor Blidăruş şi Sergiu Neguţ, care dezvoltă soluţii de transformare digitală pentru industria bancară şi asigurări, a fost desemnat startup-ul fintech al anului la The Europas Awards 2020, competiţie lansată în 2009 de către Mike Butcher, editorul publicaţiei TechCrunch, cu scopul de a recunoaşte şi a premia cele mai inovatoare startup-uri din Europa.

Potrivit juraţilor, FintechOS este “cel mai tare” startup fintech din Europa la acest moment, pentru că “ajută băncile şi companiile de asigurări să accelereze transformarea digitală şi să lanseze pe piaţă produse 100% online în doar câteva săptămâni, în loc de luni. În doar 24 de luni, FintechOS a atras la nivel global peste 40 de clienţi din zona serviciilor financiare, clienţi care gestionează active de 25 miliarde dolari şi a deschis birouri la Londra, Amsterdam, Viena şi Bucureşti”

Aflată la a 11-a ediţie, The Europas Awards s-a remarcat de-a lungul anilor prin identificarea unora dintre cele mai promiţătoare startup-uri, ediţiile precedente având printre câştigători companii precum Spotify, Transferwire, Soundcloud, Revolut sau Starling Bank.

“Suntem cu adevărat onoraţi pentru faptul că reputaţi specialişti în tehnologie au inclus FintechOS pe lista scurtă a celor mai inovatoare startup-uri fintech din Europa. Am muncit mult în ultimul an, în special de la declanşarea pandemiei, pentru a ne perfecţiona tehnologia şi pentru a furniza experienţe şi procese hiper-personalizate de interacţiune cu clienţii pentru bănci şi asigurători, la o viteză nemaiîntâlnită anterior”, transmite Teodor Blidăruş, Co-Fondator şi CEO al FintechOS.

Startup-ul şi-a consolidat creşterea în ultima perioadă, marcând o evoluţie a cifrei de afaceri cu 300% în primul trimestru comparativ cu intervalul similar din 2019 şi a dublat numărul de noi clienţi comparativ cu cele şase luni de dinaintea crizei generate de pandemia de COVID-19.

Compania este implicată în prezent în peste 20 de proiecte de implementare a tehnologiei sale de transformare digitală în Marea Britanie, Europa Centrală şi de Est, Asia de Sud-Est şi America de Nord.

“După 2020, serviciile financiare digitale se adresează nu doar generaţiei Z sau milenialilor. Ceea ce noi numim călătorii hiper-personalizate pentru că sunt într-adevăr procese întregi de la primul contact cu clientul până la accesul la serviciul dorit, integrează întreaga experienţă financiară a acestuia, indiferent de categoria din care face parte, persoane fizice sau juridice, micro sau enterprise. Aceste călătorii trebuie regândite şi reconstruite de către toate instituţiile financiare, fie ele lideri de piaţă sau din categoria challengerilor, atât în pieţele dezvoltate, cât şi în cele emergente. Această transformare amplă şi rapidă este provocarea principală a industriei şi obiectivul nostru major”, explică Sergiu Neguţ, co-fondator FintechOS, şi cel care susţinut prezentarea tehnologiei FintechOS în faţa juriului la The Europas Awards.

Printre reprezentanţii juriului şi ai speakerilor la The Europas Awards 2020 s-au numărat Anne Boden, CEO Starling Bank; Markus Villig, CEO şi fondator la Bolt; Mike Butcher MBE, editor senior la TechCrunch; Amy Lewin, editor adjuct la Sifted; Nate Lanxon, editor şi corespondent pe tehnologie la Bloomberg; Parmy Olson, reporter pe tehnologie la The Wall Street Journal; Michael Jackson, Board Member la Volvo Cars, AXA Insurance şi investitor.

FintechOS se numără printre startup-urile europene de tehnologie cel mai bine finanţate, potrivit unei analize realizată de CB Insights. Compania a primit în decembrie 2019 o investiţie de categorie Series A în valoare de 14 milioane dolari din partea Earlybird Digital East Fund şi OTB Ventures, cu participarea investitorilor existenţi Gapminder Ventures şi Launchub.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO