Business Hi-Tech

Firma de avocatură Wolf Theiss i-a asistat pe norvegienii de la Visma in preluarea pachetului majoritar de acţiuni al start-up-ului local Keez

Ileana Glodeanu, avocat partener, Wolf Theiss

Ileana Glodeanu, avocat partener, Wolf Theiss

Autor: Cristina Bellu

24.06.2021, 11:56 163

Wolf Theiss a asistat Visma, liderul nordic în industria IT&C, în procesul de achiziţie a pachetului majoritar de acţiuni al Keez, start-up-ul local de tehnologie care a lansat în urmă cu aproximativ trei ani o platformă online pentru contabilitatea firmelor mici şi PFA-urilor.

Echipa de Corporate/M&A a casei de avocatură Wolf Theiss coordonată de Ileana Glodeanu, avocat partener, a acordat asistenţă tranzacţională, de la efectuarea analizei de due diligence până la negocierea si semnarea cu fondatorii a contractului de vânzare-cumpărare de părţi sociale, a acordului asociaţilor, precum şi a tuturor celorlalte documente tranzacţionale auxiliare.

Prin această tranzacţie, Visma îşi extinde gama de competenţe digitale şi produse pentru servicii de contabilitate complete în România şi în Europa.  În 2019, norvegienii au mai achiziţionat pe plan local şi SmartBill, o soluţie de facturare şi gestiune pentru IMM-uri.

“Colaborarea echipei de Corporate/M&A cu Visma este una îndelungată, întrucât Ileana Glodeanu şi echipa sa au consiliat anterior Visma cu privire la alte proiecte de fuziuni şi achiziţii, inclusiv vânzarea afacerii BPO în România sau achiziţia recentă a SmartBill în 2020”, spun reprezentanţii Wolf Theiss.

Din echipa coordonată de Ileana Glodeanu au făcut parte Luciana Tache (Avocat Senior, Corporate/M&A), Flaviu Nanu (Counsel, Proiecte/Drept imobiliar), Nina Lazar (Avocat, IP&IT), Costin Salaru (Avocat, Drept imobiliar), Alexandru Caleap (Avocat, Corporate/M&A).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO