Business Hi-Tech

Firma de consultanţă ASK a lansat o platformă care facilitează conexiunea dintre startup-uri şi investitori

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Alex Ciutacu

22.04.2020, 00:00 93

Firma de consultanţă Atanasiu Stringer & Krause (ASK) a lansat platforma venturecapital.ML, care pune în legătură startup-uri în căutare de finanţări cu investitori în căutare de plasamente, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii companiei.

„Ţinând cont de situaţia actuală, antreprenorii din sectorul tehnologiei, preponderent cei aflaţi într-un stadiu incipient, au nevoie de cunoştinţe şi expertiză externă pentru a-şi maximiza şansele de a atrage finanţare, în special în ţările Europei Centrale şi de Est din cauza unei pieţe fragmentate, în care fondurile locale de investiţii şi investitorii privaţi nu au întotdeauna resursele necesare pentru a extinde o afacere la un nivel regional sau global”, a explicat Bogdan Atanasiu, managing partner al firmei de consultanţă ASK.

Platforma a fost lansată pe un algoritm de machine learning, însă reprezentanţii ASK nu au răspuns la solicitarea ZF pentru a oferi mai multe detalii legat de rolul acestei tehnologii în businessul lor, până la ora redactării acestui articol. 

În ceea ce priveşte startup-urile, platforma se adresează celor din toată Europa, aflate în stadiul în care ridică runde de finanţare de tip Pre-seed, Seed sau Seria A. De cealaltă parte, ASK spune că platforma le oferă investitorilor „un flux de tranzacţii preselecţionat, de startup-uri europene pentru diverse categorii de investitori, de la fonduri de capital de risc şi capitaluri private, până la birouri de familie, angajaţi sau chiar corporaţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO