Business Hi-Tech

Firmele de outsourcing cauta 1.000 de noi angajati. Cum comentati?

16.04.2009, 17:05 197
Companiile care ofera servicii de Business Proces Outsourcing (BPO) vor angaja in acest an aproximativ 1.000 de oameni, potrivit datelor centralizate de ZF, continuand traditia ultimilor ani cand au fost printre cei mai dinamici angajatori din economie.
Procesele de BPO se refera la externalizarea acelor activitati care nu au functie de baza in companii. Spre exemplu, un producator farma va externaliza activitatile financiare, cele de resurse umane sau de logistica, pentru a se concentra pe productia de medicamente.
Unul din cele mai ample procese de recrutare le va derula in acest an filiala locala a Wipro Technologies, unul dintre cei mai mari furnizori de solutii BPO din India, care va angaja pana la sfarsitul acestui an intre 300 si 350 de oameni, ducand numarul total de angajati pana la aproape 600. "Anul acesta vom face aproximativ 300 - 350 de recrutari in Bucuresti. Companiile se orienteaza tot mai mult spre reducerea de costuri si apeleaza la outsourcing", spune Roxana Tesiu, HR manager al Wipro Technologies.
Furnizorul de servicii de business si solutii tehnologice Genpact, cea mai mare companie din industria locala de BPO in functie de numarul de angajati, va continua sa faca sute de angajari in acest an, in special in centrul de la Cluj, care are o capacitate de 450 de angajati. Compania are, potrivit unor estimari ale ZF, in jur de 1.400 de angajati, in cele doua centre locale, de la Bucuresti si Cluj-Napoca.
Si americanii de la TechTeam, care detin doua divizii pe piata locala, TechTeam Global - servicii de BPO si TechTeam Akela - servicii software, vor mai face inca 100 de angajari in acest an. Focusul recruiterilor din BPO sunt candidatii vorbitori de limbi straine si cu diferite abilitati tehnice.
Filiala locala a gigantului american Accenture, cu activitati in consultanta in management, solutii tehnologice si outsourcing, are 300 de angajati pe piata locala, din care 200 in centrul de BPO. Compania va continua recrutarile in acest an, au spus reprezentantii Accenture.Indienii de la WNS, care au 100 de angajati pe piata locala mai au in plan 200 de angajari pana in martie 2010, a declarat Gabriela Zancu, HR manager WNS. Recrutari de volum mai mic fac si firmele de BPO prezente in provincie.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO