Business Hi-Tech

Fitbit estimează venituri mai mici în trimestrul IV şi se pregăteşte de concedieri

Fitbit estimează venituri mai mici în trimestrul IV şi...

Autor: Adrian Seceleanu

31.01.2017, 00:00 350

Compania americană Fitbit, cel mai mare jucător de pe piaţa de gadgeturi purtabile, are în plan să-şi diminueze cu 6% numărul de angajaţi în contextul în care veniturile estimate pentru al patrulea trimestru vor fi mult sub nivelul anticipat iniţial, scrie Reuters. 

Fitbit estimează acum venituri între 572 şi 580 de milioane de dolari în trim. IV, faţă de estimările iniţiale ale unor încasări de 725-750 mil. dolari. Cererea pentru echipamentele Fitbit a fost sub aşteptări în sezonul de cumpărături de la finele anului, dar şi cu ocazia evenimentului de shopping Black Friday.

Acţiunile Fitbit au scăzut luni cu peste 14% la nivelul minim record de 6,17 dolari. Compania se confruntă cu o competiţie dură din partea unor jucători precum Apple, Samsung, Xiaomi şi HTC.

Fitbit a achiziţionat la finele anului trecut producătorul de ceasuri inteligente Vector Watch, care a fost lansat de o echipă de români, şi al cărui acţionar majoritar era fondul de investiţii Gecad Ventures, unde partener fondator este românul Radu Georgescu. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO