Business Hi-Tech

Fitbit lansează în România plata cu ceasul

Fitbit lansează în România plata cu ceasul
17.12.2018, 11:08 592

Fitbit, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa globală de ceasuri inteligente şi gadgeturi purtabile, a introdus pe piaţa locală, împreună cu Banca Transilvania, serviciul Fitbit Pay care le permite utilizatorilor să facă plăţi cu ceasul la POS-urile contactless - care sunt compatibile cu tehnologia de comunicaţii NFC (Near Fied Communication).

“Începând de astăzi, toţi clienţii Băncii Transilvania care au cel mai nou tracker Fitbit Charge 3 Special Edition sau un smartwatch Fitbit Ionic şi Fitbit Versa îşi pot adăuga datele cardului de credit sau debit VISA în aplicaţia Fitbit.  În acest fel, ei vor putea plăti rapid, direct cu produsul pe care îl poartă la mână, fără să mai aibă nevoie de card sau de telefonul mobil”, conform anunţului Fitbit.

“Anunţăm lansarea în premieră a plăţilor contactless în România alături de Banca Transilvania. De acum, plăţile se vor face mult mai uşor şi mai rapid, la comercianţii care acceptă plata contactless“; spune Rareş Florea, Regional Country Manager CEE în cadrul Fitbit.

“Clienţii noştri vor avea o variantă convenabilă, la îndemână, de a face cumpărături contactless în mişcare şi acest lucru le va schimba experienţa de plată şi atitudinea faţă de resursele tehnologice care există acum pe piaţă“, a spus Oana Ilaş, Director Dezvoltare şi Management Produse Retail Banca Transilvania.

Opţiunea Fitbit Pay poate fi configurată pe Fitbit Charge 3 Special Edition, Fitbit Ionic şi Fitbit Versa prin parcurgerea unor paşi simpli în aplicaţia de mobil Fitbit şi adăugarea cardului de credit sau debit direct în secţiunea Fitbit Wallet. Pentru a realiza plăţi la comercianţi utilizatorii trebuie să ţină apăsat butonul din partea stângă a dispozitivului până când funcţionalitatea e activă, apoi să păstreze dispozitivul aproape de cititorul de card până cand observă că plata a fost acceptată.

Tranzacţiile cu Fitbit Pay sunt securizate. Folosind o platformă standard de generare a token-urilor, informaţiile cardului nu sunt stocate sau transmise către comercianţi ori către Fitbit.

Fitbit are un centru de dezvoltare în România, deschis odată cu achiziţia start-up-ului local Vector Watch fondat de Andrei Pitiş, care acum este vicepreşedinte în cadrul companiei americane.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO