Business Hi-Tech

Flanco estimează vânzări de 10 milioane de euro în weekendul de Black Friday 2012

Flanco estimează vânzări de 10 milioane de euro în...

Autor: Emil Popescu

21.11.2012, 12:27 1257

Lanţul de retail electro-IT Flanco estimează că va vinde în perioada 23-25 noiembrie, când derulează campania de reduceri Black Friday, produse de 45 de milioane de lei.

Anul trecut compania a vândut cu ocazia Black Friday 60.000 de produse, în valoare de peste 30 milioane lei.

Conceptul Black Friday, preluat de pe piaţa americană, marchează intrarea în sezonul de cumpărături de iarnă prin acordarea de reduceri semnificative de preţuri, în general pentru o zi.

Flanco este controlat de Iulian Stanciu. Stanciu este şi directorul general al celui mai mare retailer online din România, eMag, cu afaceri de 145 de milioane de euro anul trecut.

eMag estimează că va înregistra pe pagina sa web două milioane de vizite cu ocazia evenimentului de shopping “Black Friday”, în cadrul căruia mai multe produse vor fi vândute la preţ redus. Anul trecut, retailerul online a înregistrat vânzări de 8 milioane de euro cu ocazia acestui eveniment.

Circa 4,1 milioane de români au auzit de campania de reduceri Black Friday  şi aşteaptă ofertele retailerilor, iar dintre aceştia 59,3%, respectiv 2,43 milioane, sunt interesaţi să facă achiziţii, potrivit unui studiu realizat de compania Daedalus Millward Brown.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO