Business Hi-Tech

Flanco vrea vânzări de aproape 5 mil. euro de la noul magazin din Palas Mall Iaşi, de trei ori mai mari decât în celelalte unităţi din ţară

Autor: Andreea Neferu

30.05.2012, 11:45 559

Retailerul de electronice şi electrocasnice Flanco, cu afaceri de 110 milioane de euro anul trecut, estimează că noul magazin din Palas Mall Iaşi, pe care îl va deschide mâine, va aduce vânzări de peste 21 de milioane de lei (circa 4,8 milioane de euro) în primul an de funcţionare şi un trafic de 700.000 vizitatori.

Comparativ, fiecare din magazinele Flanco au avut, în medie, vânzări de circa 1,4-1,5 milioane de euro anul trecut, potrivit estimărilor ZF.

Pe ce mizează Flanco când prognozează că vânzările unităţii de la Iaşi vor fi de trei ori mai mari decât cele înregistrate, în medie, de celelalte magazine din ţară?

"Magazinul Flanco Palas Mall îşi propune să fie o adevărată destinaţie pentru toşi cei care vor să testeze cele mai noi tehnologii şi să participe la evenimente speciale - demonstraţii live de produs, show-uri de divertisment, evenimente de shopping", a declarat Violeta Luca, deputy CEO Flanco.

Investiţia în noul magazin Flanco se ridică la 3,2 milioane de lei(circa 750.000 de euro), sumă care incluse şi stocul de produse. Magazinul are o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi. Compania mai deţine un magazin stradal în Iaşi şi are în plan să deschidă 3 noi magazine în zona Moldovei în perioada următoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO