Business Hi-Tech

Florin Popa, business to business director, Orange România: Vedem o creştere de aproape 70% a cererii pentru soluţii de securitate cibernetică, care vine din zona IMM-urilor

Videoconferinţa ZF Cybersecurity Trends 2020

Florin Popa, business to business director, Orange...

Autor: Alex Ciutacu

21.05.2020, 17:22 309

Cererea pentru soluţii de securitate cibernetică a explodat în ultimele două luni, în contextul în care companiile şi-au reorganizat procesele şi fluxurile de lucru, iar angajaţii au trecut la munca de acasă, iar această evoluţie a putut fi observată mai ales în cazul IMM-urilor, a explicat Florin Popa, business to business director, Orange România, în cadrul videoconferinţei ZF Cybersecurity Trends 2020.

„Deşi IMM-urile probabil sunt cele mai expuse pentru că nu au un nivel crescut de competenţă tehnică sau departamente de IT specializate, am văzut o creştere semnificativă a conştientizării riscurilor cibernetice şi vedem o creşetere de aproape 70% a cererii pentru soluţii de securitate cibernetică, cerere care vine din zona IMM-urilor”, a spus Florin Popa.

El crede că piaţa de securitate cibernetică din România va creşte mai repede decât era previzionat, pe fondul acestui trend de cerere în creştere.

„De asemenea, considerăm că piaţa va creşte mult mai accelerat. IDC estimează că valoarea pieţei de securitate cibernetică în România este în jur de 91 milioane dolari şi că va creşte cu 6% în următorii doi ani, până la 105 milioane dolari. Părerea noastră este că această creştere se va produce într-un timp mult mai scurt”, a spus Popa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO