Orange, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de telecom, parte din grupul francez cu acelaşi nume, a observat o creştere cu 30% a atacurilor cibernetice în ultimele 12 luni, ţinta numărul unu fiind reprezentată de companiile din energie.
„Am observat o creştere semnificativă a evenimentelor. Am fost nevoiţi să ne protejăm clienţii de o creştere de peste 30 la sută a atacurilor cibernetice în ultimele 12 luni. Cel mai ameninţat sector pe care îl vedem este energia. Utilităţile energetice reprezintă aproximativ 31 la sută din evenimentele pe care le-am văzut în infrastructura noastră.
Sectorul public, poate nu surprinzător, a fost al doilea ca verticală, cu 27%. Şi al treilea segment a fost reprezentat de companiile de IT, companiile de infrastructură IT şi telcom, care reprezintă 25 la sută din atacuri“, a declarat Florin Popa, directorul B2B al Orange, în cadrul unei intervenţii susţinute în cadrul evenimentului Defcamp. „Din punct de vedere geografic, desigur Bucureştiul este cel mai vizat. În Bucureşti am prevenit în jur de 1.250.000 de atacuri pe lună, în medie, în ultimul an. Şi, probabil la fel de interesant geografic, punctele de intrare în România, Constanţa, ca punct principal, ca principal port al României, este pe locul doi cu 750.000 de atacuri în medie în fiecare lună pe care le-am prevenit. Iar la graniţa de vest, Timişoara este a treia localitate în acest clasament“, a adăugat el.