Business Hi-Tech

Florin Talpeş, Bitdefender: Există o glumă între softişti - moldovenii ştiu să creeze, ardelenii să proiecteze, iar oltenii să vândă

Bitdefender: Cel puţin jumătate din device-urile din România sunt infectate cu viruşi, fără ca utilizatorii să ştie
16.10.2012, 20:07 4229

"La noi în companie există o cutumă. Dacă vrei oameni creativi în zona software îi cauţi în Moldova. Dacă vrei să cei mai buni executanţi ai acestor idei, cauţi programatori din Ardeal. Dacă vrei să vinzi bine produsele create de moldoveni şi executate de ardeleni, cauţi oameni din Oltenia", a afirmat Talpeş.

El a spus că pentru Bitdefender cea mai mare ameninţare o reprezintă incapacitatea de a monetiza aplicaţiile realizate de departamentul de cercetare şi dezvoltare al companiei.

În privinţa listării Bitdefender, Talpeş a spus, glumind, că aşteaptă finalizarea cazului brokerului Cristian Sima şi apoi va lua o decizie.

"Serios vorbind, avem discuţii cu numeroşi investitori americani din zona high tech, dar încă nu s-a făcut niciun pas de către nicio parte", a spus şeful Bitdefender.

Brandul Bitdefender a fost lansat în 2001, prin redenumirea antivirusului AVX (AntiVirus eXpert) produs şi comercializat de Softwin. Softwin a deschis în 2003 filiale Bitdefender în Spania şi Germania şi un an mai târziu în SUA.

În 2007, divizia Bitdefender s-a desprins de grupul de firme Softwin şi, în urma vânzărilor în creştere, conducerea a anunţat că are ca obiectiv atingerea unei cote de 2% din piaţa mondială de antivirus şi listarea la una dintre marile burse internaţionale în 2008-2009, termen decalat ulterior pentru 2012, din cauza crizei financiare.

► Program - ZF Digital '12

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO