Business Hi-Tech

Florin Talpeş, Bitdefender: Mi-aş dori mai multe firme de IT româneşti care să meargă în lume sub nume propriu

Florin Talpeş, CEO al BitDefender

Florin Talpeş, CEO al BitDefender

Autor: Adrian Seceleanu

08.01.2018, 00:07 977

România este deja pe cale să devină liderul regiunii din punctul de vedere al dezvoltării industriei de IT, dar are nevoie de mai mulţi antre­prenori care să aibă capacitatea şi curajul de a ieşi pe plan global cu produse proprii.

„Publicul larg înţelege Silicon Valley ca o vale a IT-ului. România este deja o «Vale a IT-ului», este deja pe drumul de a deveni liderul regiunii pe zona de IT. Eu ca industriaş în IT îmi doresc mai multă proprietate intelectuală. Mi-aş dori mai multe companii româneşti care să producă produse, tehnologii noi inovatoare şi care să meargă în lumea întreagă sub numele propriu, aşa cum facem noi“, a declarat în cadrul emisiunii ZF Live Florin Talpeş, CEO şi cofondator al BitDefender, cel mai cunoscut brand românesc hi-tech la nivel internaţional şi cel mai mare producător local de software.

„Industria de outsourcing se dezvoltă puternic în România, dar nu generează produse sub nume propriu. E foarte bine că se dez­vol­tă, dar mi-aş dori să apa­ră tot mai mulţi an­tre­prenori români care să aibă capaci­ta­tea, curajul să du­că ino­vaţia româ­neas­că sub nume pro­priu în lume“, a de­clarat şeful BitDefen­der, com­pa­nie care a fost eva­lua­tă la mai mult de 600 de milioane de do­lari în urma unei tran­zac­ţii prin care fon­dul eu­ro­pean Vitruvian Part­ners a preluat la fi­nele anului trecut 30% din acţiunile companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO