Business Hi-Tech

Florin Talpeş, şeful Bitdefender, a vorbit cu un ziar britanic despre listarea la bursă: Înainte de IPO vrem să atragem un investitor minoritar

Florin Talpeş, şeful Bitdefender, a vorbit cu un ziar...

Autor: Adrian Seceleanu

31.10.2016, 00:00 818

Bitdefender, compania românească de tehnologie cu cea mai puternică expansiune internaţională, are în plan o listare la bursă în perioada următoare, a declarat pentru publicaţia britanică Sunday Telegraph Florin Talpeş, fondator şi CEO al producătorului de soluţii de securitate IT.

„Strategia Bitdefender este să se listeze în viitorul apropiat. (…) În anul 2017 avem în plan să atragem un investitor minoritar în companie. Nu am luat încă o decizie privind bursa pe care ne vom lista, cea din Londra este una dintre opţiuni”, a afirmat Talpeş, fără a oferi însă detalii suplimentare. Bitdefender a mai primit 7 mil. dolari în 2007 de la un grup de investitori români şi americani, compania fiind evaluată atunci la 100 mil. dolari.

De atunci Florin Talpeş a vorbit de mai multe ori despre o listare la bursă, fără ca proiectele să se concretizeze. Compania Bitdefender, fondată de Florin şi Măriuca Talpeş, are la nivel global circa 500 de milioane de utilizatori pentru tehnologiile sale de securitate IT. Anul trecut, Bitdefender a raportat în România afaceri de 387 mil. lei (87 mil. euro), în creştere cu 54% faţă de anul anterior. Compania nu a publicat până acum date privind cifra de afaceri la nivel de grup.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO