Business Hi-Tech

“Foame” de IT-işti la Amazon: gigantul caută încă 500 de oameni în România şi se duce după ei şi la Timişoara. „Deschidem noi birouri. Toţi candidaţii selectaţi vor primi pachete salariale atractive şi beneficii extinse, inclusiv asigurare de sănătate privată şi asigurare de viaţă.”

“Foame” de IT-işti la Amazon: gigantul caută încă...

Autor: Alexandra Cepăreanu

14.03.2021, 10:57 2859

Gigantul american Amazon, cel mai mare retailer online din lume, cu 2.500 de salariaţi la nivel local, se extinde pe piaţa din România cu trei noi birouri şi vrea să ajungă la un număr de 3.000 de angajaţi până la finalul anului în curs.

„Deschidem noi birouri şi adăugăm încă 500 de locuri de muncă în Timişoara şi Iaşi. În viitor, echipele noastre în creştere vor beneficia de clădiri de birouri moderne cu facilităţi de cea mai bună calitate. Suntem încântaţi că ne putem continua investiţiile în România şi mândri de impactul pe care îl avem în Timişoara, Iaşi şi Bucureşti”, a spus Octavian Tănase, general manager în cadrul Amazon România.

De asemenea, recrutarea pentru poziţiile din Bucureşti şi Iaşi este în derulare.

„Toţi candidaţii selectaţi vor primi pachete salariale atractive şi beneficii extinse, inclusiv asigurare de sănătate privată şi asigurare de viaţă.”

Astfel, biroul din Timişoara, planificat să se deschidă în trimestrul al doilea al anului în curs (T2/2021), se va concentra pe linia Amazon Devices şi va fi locul unde se vor dezvolta şi lansa produse şi servicii inovatoare.

Biroul nou din Iaşi se va deschide spre finalul anului în campusul actual şi va fi primul care va găzdui departamentul Retail Business Support - cel care se asigură că produsele Amazon şi disponibilitatea lor sunt optimizate pentru clienţi.

„În 2023, Amazon se va muta în Palas Campus din Iaşi, unde întreaga echipă locală va fi consolidată. Noul birou din Palas Campus va găzdui echipele Compliance Ops, Retail Business Support, Creative Ops & Production, Imaging Support, Customer Behavior Analytics, Information Security & Privacy, Compliance Tech, AWS Global IT şi Content Creation Tools.”

În prezent, Amazon şi divizia AWS activează deja în biroul din Bucureşti, care găzduieşte echipele Engineering Center, Technology Development, Speech şi Language Solutions for Alexa, precum şi Alexa Product Testing.

„Aici echipele sunt responsabile cu dezvoltarea soluţiilor tehnologice şi optimizarea operaţiunilor Amazon.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO