Business Hi-Tech

Focus Sat: Avem 60.000 de abonati pe DTH

08.02.2007, 20:08 107

Numarul abonatilor la serviciul de televiziune digitala furnizat de Focus Sat a ajuns, la sfarsitul lunii ianuarie, la peste 60.000, a anuntat compania.
"Numarul clientilor Focus Sat creste constant, serviciul fiind din ce in ce mai accesibil datorita ofertelor speciale. In plus, un beneficiu este si sistemul de plata prin cartele reincarcabile cu cod PIN", a declarat Cristinel Popa, director DTH in UPC Romania, compania care detine Focus Sat.
In acest moment, conform cifrelor raportate de companii, exista trei operatori care concureaza pentru locul doi de pe piata locala de servicii de televiziune prin satelit, respectiv Dolce (Romtelcom), Max TV (Digital Cable Systems) si Focus Sat (UPC), fiecare sustinand ca are in jur de 60.000 de abonati.
La sfarsitul lunii septembrie a anului trecut Focus Sat avea aproape 24.000 de abonati.
Pe piata locala a televiziunii prin satelit (DTH - Direct To Home) activeaza companiile RCS&RDS, cu serviciul DigiTV (lansat in decembrie 2004), Digital Cable System (serviciul Max TV, disponibil din iunie 2005), DTH Television Group (serviciul Boom TV, lansat in aprilie 2006) si Focus Sat Romania, care a intrat pe acest segment de piata in noiembrie 2004.
Liderul de piata este RCS&RDS, care are circa 500.000 de abonati DTH in Romania si alti aproximativ 400.000 de abonati DTH in alte cinci tari din regiune.
Operatorul de televiziune Focus Sat a fost achizitionat in luna aprilie a anului trecut de grupul UPC Romania.
Prezenta pe piata din Romania din anul 1992, UPC Romania este afiliata la Liberty Global, operator cu peste 13 milioane de clienti.
Liberty Global detine retele de comunicatii in banda larga in 17 state, in principal in Europa, Japonia, Chile si Australia.

Trei companii concureaza pentru locul doi de pe piata: Dolce (Romtelcom), Max TV (Digital Cable Systems) si Focus Sat (UPC)
Cei cinci operatori de televiziune prin satelit din Romania au impreuna peste 700.000 de abonati
Telemobil (Zapp) si-a anuntat intentia de a lansa in aceasta toamna propriul serviciu de televiziune prin satelit

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO