Business Hi-Tech

Fondatorii aplicaţiei locale de nutriţie DAHNA ţintesc să ajungă la peste 100.000 de utilizatori în 2 ani

Fondatorii aplicaţiei locale de nutriţie DAHNA ţintesc...

Autor: Ioana Nita

20.07.2020, 00:01 304

Daniela şi Gabriel Tatu-Chiţoiu, fondatorii DAHNA - Diet According to the Healthy Nutritional Approach, au în plan să depăşească pragul de 100.000 de utilizatori în doi ani pentru aplicaţia de nutriţie care este deja folosită de 12.000 de utilizatori ai platformelor Android şi iOS.

Aplicaţia mobilă DAHNA configurează în mai puţin de 5 minute meniuri conform profilului metabolic al utilizatorului, reţetele pentru prepararea lor, dar şi lista de cumpărături cu ingredientele şi cantităţile necesare.

„Ne folosim smartphone-urile pentru multe lucruri, dar nu atât cât am putea pentru sănătate, în special pentru prevenţia sau gestionarea bolilor cronice. Ideea acestei aplicaţii a apărut spontan, în timpul unei sesiuni de cumpărături, mai precis în timp ce eu şi soţul meu ieşeam dintr-un supermarket, neplăcut impresionaţi de alimentele ultraprocesate existente în coşurile colegilor noştri de shopping, gândindu-ne ce util ar fi un instrument care să îţi ofere extrem de rapid lista de cumpărături de alimente sănătoase, cu exact cantităţile de care are fiecare nevoie, pe baza unor meniuri sănătoase predefinite şi care să ia în considerare un profil propriu metabolic”, a precizat Daniela Tatu-Chiţoiu, cofondator şi CEO al DAHNA.

Ea a pus bazele aplicaţiei împreună cu soţul ei, medicul cardiolog Gabriel Tatu-Chiţoiu, care lucrează în terapie intensivă de peste 35 de ani. „Aşa a apărut DAHNA, o aplicaţie inspirată din dieta mediteraneeană, care te provoacă să-ţi reinventezi relaţia cu alimentaţia, să îţi ţii greutatea şi sănătatea sub control şi, poate cel mai important, să previi boli care azi reprezintă principala cauză de mortalitate în lume”, a completat ea.

În perioada următoare, cei doi fondatori sunt în discuţii avansate cu mai mulţi retaileri din România pentru a adăuga livrarea la domiciliu a listei de ingrediente necesare preparării meniurilor DAHNA, iar pe viitor iau în calcul integrarea de meniuri gata preparate în aplicaţie şi, în acelaşi timp, extinderea peste graniţe.

Strict tehnic, aplicaţia DAHNA are la bază profilul metabolic al utilizatorului, configurat în funcţie de vârsta, greutatea, înălţimea şi sexul utilizatorului. Imediat după ce este creat contul, aplicaţia îi calculează utilizatorului indicele de masă corporală şi numărul de calorii pe care ar trebui să le consume într-o zi ca să slăbească şi să aibă o dietă sănătoasă, şi îi selectează meniurile recomandate de specialişti din cele 200 de reţete incluse. Fiecare meniu zilnic conţine câte o variantă pentru mic dejun, prânz şi cină, plus două gustări, dar şi reţeta, ingredientele necesare şi timpul de preparare. În plus, aplicaţia conţine şi un modul de activitate fizică, cu exerciţii video pentru niveluri de rezistenţă diferite realizate de antrenoarea de fitness Diana Stejereanu.

„În felul acesta, utilizatorul ajunge să se simtă mai bine şi, totodată, să economisească bani şi timp, pentru că ştie exact de ce ingrediente şi ce cantităţi are nevoie şi se poate duce ţintit la raioanele din magazin când face cumpărăturile. Practic va dobândi o mai bună înţelegere a modului în care trebuie să arate o alimentaţie cu adevărat sănătoasă, va scăpa de vechile obiceiuri şi va reînvăţa să mănânce”, a menţionat Daniela Tatu-Chiţoiu.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO