Business Hi-Tech

Fondatorii Speedwell intră în acţionariatul start-up-ului Sigtree Technologies, ce targetează dezvoltatorii imobiliari, şi au ca obiectiv lansarea platformei în Belgia, Luxemburg şi alte ţări europene

Vlad Costea, fondator şi CEO al Sigtree Technologies

Vlad Costea, fondator şi CEO al Sigtree Technologies

Autor: Alexandra Cepăreanu

23.09.2021, 17:45 111

Fondatorii dezvoltatorului imobiliar Speedwell - Jan Demeyere şi Didier Balcaen – anunţă intrarea în acţionariatul companiei Sigtree Technologies, platformă de tip marketplace care îi ajută pe dezvoltatorii imobiliari să eficientizeze comunicarea cu clienţii finali şi cu furnizorii de servicii, şi au în ca obiectiv să lanseze platforma Sigtree în Belgia, Luxemburg şi alte ţări europene, arată un comunicat transmis de companie.

„Este important să obţinem o creştere accelerată a business-ului şi să acaparăm un procent cât mai mare din piaţă. Ne bucurăm că am reuşit să avem alături investitori cu experienţă, care, pe lângă contribuţia financiară, vin cu un know-how valoros, care ne ajută să obţinem dezvoltarea rapidă a business-ului. Odată prezenţi în Belgia, adopţia va fi mult mai uşoară în ţări ca Franţa şi Olanda”, a spus Vlad Costea, fondator şi CEO al Sigtree Technologies.

Speedwell este unul dintre cei mai activi dezvoltatori din România, având în prezent mai multe proiecte în derulare în Bucureşti, printre care Triama Residence şi The Ivy pe segmentul rezidenţial, clădirea de birouri MIRO şi proiectul industrial SPACEPLUS.

În alte oraşe ale ţării, portofoliul companiei include ansamblurile de tip mixed-use Record Park în Cluj-Napoca, Paltim în Timişoara şi proiectul rezidenţial cu funcţiuni de retail, Riverside City în Râmnicu Vâlcea. Soluţia dezvoltată de Sigtree va fi implementată în continuare în proiectele de rezidenţial, birouri, retail şi industrial.

„Primul contact cu Sigtree a avut loc în 2019, în cadrul unui Hackathon organizat de Proptech România, iar de atunci am urmărit evoluţia soluţiei lor. Platforma actuală adresează o nevoie reală a dezvoltatorilor imobiliari, aceea de a-şi optimiza procesul de prezentare a beneficiilor, şi, în acelaşi timp, de a rezolva problemele comunicate de noii proprietari sau chiriaşi, atât în proiectele office cât şi în cele rezidenţiale sau de retail. Văd un mare potenţial în scalarea acestei soluţii la nivel internaţional şi mă bucur că pot susţine echipa cu experienţa şi network-ul meu”, a spus Didier Balcaen, fondator şi CEO al Speedwell.

Compania Speedwell este unul din primii clienţi care a folosit soluţia dezvoltată de Sigtree şi a ajutat în mod constant cu feedback, atât din perspectiva operatională, cât şi a utilizatorilor finali, aspect care a dus la o evoluţie constantă a produsului conform cu nevoile reale ale pieţei.

„Investiţia în Sigtree vine ca urmare a unei colaborări între Speedwell şi Sigtree de peste 1 an, şi a dorinţei startup-ului de a-şi scala soluţia internaţional, prin demararea unei runde de finanţare pe SeedBlink.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO