Business Hi-Tech

Fondatorul Dasimpex a intrat in afaceri pe Internet

Fondatorul Dasimpex a intrat in afaceri pe Internet

Sorin Stoica

18.04.2007, 19:15 221

Fondatorii grupului de retail GSM Dasimpex, vandut anul trecut catre fondul spaniol de investitii GED Capital, si-au deschis un nou business, respectiv televiziunea online Evo Tv. Sorin Stoica a declarat pentru ZF ca a investit pana acum 90.000 de euro in echipamente de productie TV online si achizitia de hardware. "Planul investitional prevede acoperirea tuturor necesitatilor de dezvoltare ulterioare, care poate ridica suma foarte mult", a precizat Stoica, fara sa ofere detalii suplimentare.
Costurile lunare pentru transmiterea online a programelor depasesc 10.000 de euro la care se adauga cheltuielile de productie.
In prima faza veniturile vor proveni doar din publicitate. "Dorim ca publicitatea pe televiziunea noastra online sa revina marilor branduri", a precizat Stoica, adaugand ca pretul difuzarii unui spot video catre 1.000 de "telespectatori" poate varia de la 100 de euro la 500 de euro. Pe viitor, continutul video al Evo TV ar putea fi descarcat pe telefonul mobil de la magazinele online ale operatorilor din Romania. "Suntem in negocieri cu marile companii de telefonie pentru transmisia pe telefoane mobile", a declarat Stoica.
"Obiectivul nostru este sa ajungem la o audienta de 2 milioane de persoane lunar", isi propune Stoica. "Pana acum am fost in soft-opening (prelansare - n.red.), acum vom intra puternic."
Oficialii postului de televiziune online declara ca productia materialelor video va fi realizata integral de Evo TV, vedetele postului fiind alese din randul tinerilor care nu au avut niciodata legaturi cu zona televiziunii.
Investitia initiala in acest post a constat in crearea platformei software, a interfetei cu utilizatorul si achizitionarea de servere, respectiv a serviciilor de hosting care permit accesul broadband. Printre productiile care vor putea fi vizionate se numara: "Tanga News", "Zanatek", "Microbistii", "Roz Events" sau "Agata-ma!!!".
Show-urile televiziunii Evo TV vor fi precedate de spoturi publicitare de 30 de secunde, iar advertiserii vor putea sa insereze si propriile reclame.
Saptamana aceasta fondatorul lantului de magazine GSM Dasimpex a anuntat ca se retrage din functia de director general al acestui grup.
Functia a fost preluata de un reprezentant al GED Capital, fondul de investitii spaniol care a preluat anul trecut grupul Dasimpex.
Sorin Stoica, 38 de ani, a incasat - conform unor surse apropiate tranzactiei - circa 4,5 milioane de euro pentru a ceda controlul celor trei retaileri de telefonie mobila pe care i-a fondat incepand cu Dasimpex, in anul 1998.
GED Capital a preluat pachetul majoritar al grupului Dasimpex intr-o tranzactie complexa cu o valoare estimata la circa 10 mil. de euro, diferenta dintre suma incasata de fondatorul companiei si valoarea totala reprezentand fondurile alocate dezvoltarii celor trei retaileri achizitionati: Dasimpex (partener Orange), Lexor (partener Vodafone) si Dasino (partener Telemobil - Zapp).
Preluarea Dasimpex si a celorlalte companii din grupul controlat de Sorin Stoica a fost realizata printr-un vehicul de investitii - Kahn International Advisers. La data tranzactiei, grupul avea aproximativ 60 de magazine si peste 200 de angajati. Cu un an in urma grupul anuntase vanzari de circa 20 mil. euro.
Fondurile alocate pentru dezvoltarea companiei urma sa fie alocate, printre altele, pentru finantarea planului de expansiune al retelei de magazine la aproximativ 200 de unitati, anuntat inainte de finalizarea tranzactiei.
Societatea spaniola GED Capital Development este unul dintre cei mai activi administratori de fonduri de investitii de pe piata romaneasca. GED a anuntat la inceputul acestui an ca ar putea atrage in 2007 150 mil. euro pentru cel de-al doilea fond de investitii destinat Europei Centrale si de Est, GED Eastern Fund II.
Investitiile realizate de omul de afaceri Sorin Stoica dupa tranzactia cu GED Capital au fost facute intr-o firma de consultanta din Piatra Neamt numita Oregano si televiziunea online Evo Tv, rulata de compania New Business Media.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO