Business Hi-Tech

Fondatorul Huawei, grup cu afaceri de 300 mil. euro în România: Nu spionăm pentru guvernul Chinei

Ren Zhengfei, fondator şi CEO al Huawei

Ren Zhengfei, fondator şi CEO al Huawei

Autor: Adrian Seceleanu

16.01.2019, 00:04 458

Huawei, unul dintre cei mai puternici furnizori de echipamente şi tehnologie pentru operatorii de comunicaţii şi al doilea producător de smartphone-uri din lume, cu afaceri glo­bale de 109 mld. dolari în 2018 şi de peste 300 mil. euro în România, nu şi-a spionat niciodată clienţii pentru gu­ver­nul Chinei şi nici nu ar face vreodată acest lucru - a declarat Ren Zhengfei, fon­dator şi CEO al companiei, într-o rară apariţie în faţa media, în contextul scan­dalului puternic în care este prinsă com­pania la nivel global.

„Îmi iubesc ţara, susţin Partidul Comunist. Dar nu aş face nimic care să afecteze o altă naţiune“, a declarat Zhengfei. „Nicio lege nu cere niciunei companii din China să instaleze modalităţi secrete de acces la da­tele clienţilor pentru auto­rităţi. Eu personal nu aş afecta niciodată interesele clienţilor noştri, iar eu şi compania mea nu am răspunde niciodatată unor asemenea cereri“ (n. red. - de a ne spiona clienţii), a adăugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO