Business Hi-Tech

Fondatorul Huawei parează ameninţările americanilor: Restricţiile din SUA ne vor încetini creşterea, dar uşor

Ren Zhengfei, fondatorul şi CEO-ul gigantului chinezesc Huawei Technologies

Ren Zhengfei, fondatorul şi CEO-ul gigantului chinezesc Huawei Technologies

Autor: Ioana Nita

20.05.2019, 00:00 478

Ren Zhengfei, fondatorul şi CEO-ul gigantului chinezesc Huawei Technologies, unul dintre cei mai mari producători de echipamente pentru industria telecom, a declarat sâmbătă că restricţiile impuse recent de SUA ar putea să determine o încetinire a creşterii businessului, însă doar „uşor”, scrie Reuters, citând presa japoneză. Declaraţia CEO-ului Huawei vine ca răspuns la decizia SUA de a interzice schimburile comerciale dintre companiile americane şi gigantul chinez.

„Ne aşteptăm să încetinească creşterea Huawei, însă doar uşor”, a declarat Ren Zhengfei sâmbătă pentru presa din Japonia, adăugând că veniturile anuale ale companiei ar putea înregistra o creştere mai mică de 20%. Joi, oficialii de la Washington au decis să pună Huawei pe lista neagră a companiilor care nu pot face business cu firmele americane. Decizia a venit ca urmare a tensiunilor dintre Washington şi Beijing legate de acuzaţiile de spionaj aduse gigantului chinez. Acesta este acuzat de spinaj prin intermediul echipamentelor sale pentru reţelele telecom şi a smartphone-urilor produse. Huawei a negat însă în repetate rânduri acuzaţiile.

O decizie similară a oficialilor de la Washington privind compania chineză ZTE, a afectat substanţial businessul acesteia la începutul anului trecut, înainte ca măsura să fie anulată. Ren Zhengfei a declarat de asemenea că gigantul chinez era pregătit pentru o astfelde măsură şi că va fi în regulă chiar dacă producătorul american de cipuri pentru smartphone-uri Qualcomm, şi alţi furnizori americani, nu vor mai vinde cipuri către gigantul chinez.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO