Business Hi-Tech

Fondatorul Netopia dă lovitura peste Ocean

Antonio Eram a devenit cunoscut pe piaţa IT după ce s-a angajat la Connex în 1999

Antonio Eram a devenit cunoscut pe piaţa IT după ce s-a angajat la Connex în 1999

Autor: Ioana Nita

15.01.2015, 08:17 893
Antreprenorul român în IT&C Antonio Eram a obţinut o finanţare de 2 milioane de do­lari de la un grup de inves­titori din Mexic şi SUA pentru Mobilender - o aplicaţie mobilă dezvol­tată de compania sa Netopia care le permite utilizatorilor să împrumute sume mici de bani.
 
„Întotdeauna am susţinut că tran­zacţiile de pe smartphone sunt viitorul, tot mai multe servicii financiare vor fi simplificate la maximum, pentru că tehnologia o permite, iar utilizatorul are nevoie de ele“, a declarat Antonio Eram, CEO şi fondator al Netopia. El nu a oferit detalii despre investitorii care au oferit banii şi despre suma la care a fost evaluată compania.
 
Aplicaţia a fost lansată în martie 2013  în Mexic, o piaţă cu 95 de milioane de utilizatori de telefoane mobile şi 45 de milioane de utilizatori de internet, şi este disponibilă pentru terminalele Apple şi pentru dispozitivele care rulează Android. Pentru a obţine un împrumut, a cărui valoare maximă este de 5.000 de pesos (340 de dolari), utilizatorii trebuie să completeze o solicitare în cadrul aplicaţiei, iar apoi, într-un interval de până la 40 de minute, aceştia primesc banii în contul bancar personal dacă cererea a fost aprobată. Utilizatorii aleg singuri data scadenţei creditului, termenul de rambur­sare fiind de maximum 31 de zile. Rata dobânzii percepute este de 1% pe zi. Banii sunt împrumutaţi de Mobilender.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO