Business Hi-Tech

Fondul care detine actiuni la Neogen iese din cel mai mare portal de e-mail din Rusia

30.12.2008, 00:00 90

Fondul american de investitii Tiger Global Management, care detine in Romania participatii la companiile online Neogen si Bestjobs, si-a vandut integral actiunile detinute la mail.ru, cel mai mare portal de e-mail din Rusia, catre un fond controlat de un miliardar rus si Naspers - cea mai mare companie media din Africa.

Astfel, Naspers si-a majorat participatia la mail.ru la 42,8%, ca parte a strategiei companiei de a se extinde in online.

Tiger a vandut restul actiunilor catre fondul rusesc Digital Sky Technologies, care si-a majorat astfel participatia pana la 53 de procente din mail.ru. Unul dintre proprietarii Digital Sky este miliardarul Alisher Usmanov, despre cate media britanica a speculat recent ca ar dori sa preia controlul clubului de fotbal Arsenal.

Dmitry Grishin, directorul general al portalului, detine si el 3,5% din actiunile companiei.

Oficialii Naspers si Tiger nu au oferit detalii despre valoarea tranzactiei.

Naspers a mai cumparat anterior, prin doua tranzactii separate, 35% din mail.ru, la data ultimei achizitii portalul rusesc fiind evaluat la peste un miliard de dolari.

Tiger Global Management a cumparat in 2007 actiuni la Neogen - una din cele mai mari companii online locale si Bestjobs - unul din cei mai mari jucatori de pe piata de recrutare online. Tiger a preluat circa 20% din Neogen si 30% din Bestjobs, valoarea totala a tranzactiei fiind de aproximativ 10 milioane de euro, conform unui anunt facut la data achizitiei de casa de avocatura Biris Goran.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO