Business Hi-Tech

Fondul de investiţii al grupului Orange devine acţionar în patru start-up-uri

Fondul de investiţii al grupului Orange devine acţionar...

Autor: Adrian Seceleanu

15.02.2016, 00:00 2442
Orange Digital Ventures, fondul de investiţii al grupului francez de telecomunicaţii Orange, a intrat în acţionariatul DataMi, KissKissBankBank Technologies, Veniam şi Wevr, start-up-uri care au dezvoltat soluţii în segmente precum fintech sau realitatea virtuală. DataMi a dezvoltat o soluţie care le permite companiilor şi furnizorilor de servicii să-şi crească vizibilitatea în rândul utilizatorilor oferindu-le acces la internet în schimbul afişării de mesaje promoţionale. Orange a participat la o rundă de finanţare de 10 mil. dolari pentru DataMi. Grupul francez nu a precizat care a fost comtribuţia sa la această sumă. Orange a mai investit şi în KissKissBankBank Technologies, care este cea mai mare platformă de crowdfunding din Franţa.
 
Finanţarea obţinută de platformă se ridică la 5,3 mil. euro. Veniam, un alt start-up finanţat de Orange, oferă servicii de acces la internet printr-o serie de echipamente montate în vehicule care circulă prin oraşe şi care colectează în acelaşi timp diferite date prin senzori dedicaţi. În total Veniam a obţinut 22 mil. dolari de la Orange, Verizon Ventures şi Cisco. Wevr, ultima dintre companiile finanţate de Orange, a dezvoltat o platformă de găzduire video pentru soluţii de realitate virtuală care le oferă creatorilor de conţinut posibilitatea de a distribui şi monetiza experienţele de acest tip. În anul care a trecut de la înfiinţare, Orange Ventures a investit în 9 start-up-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO