Business Hi-Tech

Fondul de investiţii Axxess Capital pariază 5 milioane de euro pe elefant.ro

Fondul de investiţii Axxess Capital pariază 5 milioane...

Autor: Ioana Nita

27.07.2016, 00:07 1680

Fondul de investiţii Axxess Capital, condus de româ­nul Horia Manda, a intrat în acţionariatul Elefant Online, com­pania care administrează activitatea magazinului online elefant.ro, în urma unei runde de investiţii de 5,5 mil. euro. La această rundă de investiţii a participat şi un alt fond de investiţii, Catalyst România, care deţinea din 2014 un pachet minoritar în cadrul companiei.

Structura acţionariatului elefant.ro s-a modificat printr-o majorare de capital, astfel că atât Catalyst România, cât şi Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova, au rămas în acţionariat, însă cu alte pachete de acţiuni. Sturza este acţionar în elefant.ro indirect, prin intermediul unei companii înregistrate în Cipru.

Contactaţi de ZF, reprezentanţii elefant.ro au refuzat să ofere detalii cu privire la tranzacţie, care necesită apro­barea Consiliului Concurenţei pentru a putea fi finalizată. Astfel, ei nu au oferit detalii privind noua structură a acţionariatului, afirmând doar că Axxess Capital deţine o participaţie minoritară. Potrivit informaţiilor din piaţă, Axxess Capital a cumpărat acţiuni în valoare de 5 milioane de euro, iar Catalyst în valoare de 0,5 milioane de euro. 

Decizia lui Horia Manda de a cumpăra acţiuni în elefant.ro vine după ce fondul de investiţii pe care el îl conduce a făcut două exituri – Noriel (jucării) şi Industrial Acces (echipamente) – şi îl negociază pe al treilea, respectiv Deutek (vopseluri).

Anul trecut Elefant Online a înregistrat o cifră de afaceri de 77,5 milioane de lei, în creştere cu 60% faţă de 2014, conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului de finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO