Business Hi-Tech

Fondul de investiţii GapMinder: în 4-5 aprilie selectăm din 185 de start-up-uri tech înscrise pe cele 26 care intră în ediţia 3 a programului Techcelerator

Dan Mihăescu, partener fondator al Gapminder VC

Dan Mihăescu, partener fondator al Gapminder VC

Autor: Adrian Seceleanu

03.04.2019, 09:41 555

Fondul de investiţii de capital de risc Gapminder, concentrat pe start-up-urile hi-tech din România şi Europa Centrală şi de Est, va selecta în cadrul unui eveniment care va avea loc în Bucureşti în 4-5 aprilie un număr de 26 de start-up-uri tech care vor intra în cea de-a treia rundă a programului de accelerare Techcelerator.

“26 de startup-uri tech din cele 185 care s-au înscris la cea de-a treia rundă a programului de accelerare Techcelerator intră în faza finală de selecţie care va avea loc în perioada 4-5 aprilie în cadrul unui bootcamp organizat la Bucureşti. Techcelerator un program care susţine şi financiar companiile de tehnologie aflate la început de drum, cu ajutorul partenerului strategic, GapMinder Venture Partners BV, cofinanţat prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, implementat de Fondul European de Investiţii. Startup-urile care vor fi selectate pentru a intra în a treia serie a programului Techcelerator vor beneficia de o primă rundă de investiţii de 50.000 de euro din partea GapMinder Venture Partners BV, în schimbul unei cote de acţiuni din companie”, conform reprezentanţilor Gapminder.

Companiile selectate pentru noua rundă de accelerare vor beneficia şi de implicarea partenerilor Banca Transilvania, Globalworth şi EY Romania care se vor concentra în mod special pe trei direcţii specifice: FinTech, PropTech şi Digital Transformation & Automatizare.

Dan Mihăescu, partener fondator al Gapminder VC, a precizat şi că fondul a atins recent o dimensiune de 36 mil. euro, faţă de cele 26 mil. euro cu care şi-a început activitatea în 2018.

"Într-un an am reuşit să atragem noi investitori şi o sumă suplimentară de 10 milioane de euro, cu ajutorul cărora avem acum o dimensiune a fondului de 36 de milioane de euro şi sperăm să ajungem la 40 de milioane până la jumătatea acestui an. Acordăm fonduri iniţiale de 50.000 de euro pentru fiecare dintre startup-urile pe care le vom selecta pentru a treia rundă a Techcelerator, pe care le putem suplimenta cu sume între 50.000 şi 100.000 de euro în funcţie de performanţele companiilor din timpul programului. În plus, faţă de cele cinci investiţii deja făcute în companii la nivel de seed şi seria A, în perioada următoare avem în atenţie şi alte business-uri aflate la acest nivel de dezvoltare pentru investiţii cu un prag mult mai ridicat", a declarat Mihăescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO