Business Hi-Tech

Fondul de investiţii Neogen Capital investeşte 450.000 euro în startup-ul RacketPal, o aplicaţie lansată de doi români la Londra, care ajută jucătorii de tenis amatori să-şi găsească parteneri de joc

Fondul de investiţii Neogen Capital investeşte 450.000...

Autor: Roxana Rosu

16.03.2021, 10:31 321

Fondul de investiţii Neogen Capital investeşte 450.000 euro în aplicaţia RacketPal, un startup fondat în Londra de doi români, dintre care un fost sportiv de performanţă, care îi ajută pe pasionaţii de sporturi precum tenis, badminton, squash, ping pong sau padel să-şi găsească partenerii de joc potriviţi.

Investiţia va fi alocată în principal pentru dezvoltarea aplicaţiei şi mărirea echipei operaţionale, ţinta fiind de 100.000 de utilizatori înregistraţi pe platformă până la finalul acestui an.

Lansată în 2019 de Robert Rizea şi Bogdan Demeny, aplicaţia RacketPal este folosită deja de peste 10.000 de utilizatori ai platformelor Android şi iOS, media zilnică de utilizatori activi fiind de 300.

„Cei care accesează RacketPal sunt oameni pasionaţi de tenis, badminton, ping pong, squash sau  padel care nu au întotdeauna cu cine să joace un meci. Ideea acestei aplicaţii a venit tocmai din această necesitate. Eu şi partenerul meu de business, Bogdan Demeny, doi oameni obişnuiţi, iubitori de sport, mutaţi la Londra, am constatat că e greu să găseşti un partener sportiv în apropiere cu care să fii compatibil din punct de vedere al nivelului de joc. Am vorbit cu sute de alţi jucători pasionaţi şi am descoperit că şi ei au această problemă, ceea ce ne-a confirmat nevoia unei astfel de soluţii care să ajute oamenii să se întâlnească pentru a juca sportul preferat”, povesteşte Robert Rizea, CEO şi cofondator RacketPal, care a făcut tenis de performanţă până să se stabilească la Londra în 2016.

Cei doi fondatori au investit până acum peste 230.000 de euro în dezvoltarea platformei RacketPal, ţinta de business pentru anul acesta fiind să ajungă la 100.000 de utilizatori în Londra şi Marea Britanie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO